Myös ammattivalokuvaaja voi hyötyä valokuvausryhmistä

Valokuvausryhmistä liikkuu usein luuloja siitä, että ne on tarkoitettu pelkästään harrastelijoille ja amatöörivalokuvaajille. Valokuvausryhmät voivat kuitenkin tarjota monipuolisia keinoja myös ammattivalokuvaajille kehittymään työssään. Ammattilaisille suunnatut valokuvausryhmät ovat usein eksklusiivisia ja niihin pääseminen ei ole aina helppoa. Monet ryhmät kuitenkin tarjoavat jäsenyyden maksua vastaan, tai joissain tapauksissa ryhmään voi päästä myös jäsenkutsulla, jolloin liittymismaksua ei tarvitse maksaa. Esittelyssä kuusi painavaa syytä sille, miksi myös ammattivalokuvaaja voi hyötyä suuresti valokuvausryhmään liittymisestä.

 

 

Kasvata mainettasi kansainvälisillä kilpailuilla

Monet valokuvausryhmät tarjoavat jäsenilleen pääsylippuja niin maanlaajuisiin kuin kansainvälisiin valokuvauskilpailuihin, joihin ilman valokuvausryhmän jäsenyyttä ei ole mahdollista osallistua. Nämä kilpailut ovat erinomainen keino oman maineen kasvattamiselle. Kansainväliset kilpailut tuovat osallistujilleen mahdollisuuden siirtyä suuremmille markkinoille ja kuvien laajaan digitaaliseen levitykseen ympäri maailmaa. Vaikka voittoa ei liikenisi, osallistuminen kilpailuun voi kasvattaa huomattavasti nimeäsi valokuvauspiireissä ja työsi pääsee esittelyihin, jotka ovat oiva keino uusien kontaktien luomiseen ja alan ammattilaisten yhteydenottoihin.

Löydä osaavaa mikrotukea

Ammattivalokuvaajat käyttävät päivittäin työssään hyvin vaativaa ja kallista laitteistoa, jonka täysvaltaista teknistä opasta harva osaa ulkoa. Ammattikamerat ja muu laitteisto vaativat säännöllistä puhdistusta ja ylläpitoa ja joskus myös parhainkin laitteisto voi rikkoutua. Vaikka kameralaitteiston mikrotukiliikkeitä löytyy yltäkylläisyyteen asti katukuvasta, ammattilaisten valokuvausryhmillä on aina uusinta ja luotettavinta tietoa siitä, missä oma laitteisto kannattaa huoltaa tai korjauttaa. Ammattikuvaajat ymmärtävät, ettei usein kymmenien tuhansien eurojen arvoista laitteistoa kannata luottaa kenen tahansa käsiin ja ryhmät ovat oiva keino ammattilaisille jakaa vinkkejä luotettavien jakelijoiden ja huoltopisteiden jakamiseen ja löytämiseen.

Vakiinnuta työllesi minimihinnat

Sanontakin kuuluu, mikäli olet hyvä työssäsi, älä tee sitä halvalla. Ammattilaisille suunnatut valokuvausryhmät ovat oiva tapa auttaa sinua asettamaan työllesi reilut hinnat, ei liikaa eikä liian vähän. Alueelliset ryhmät ovat yksi parhaimmista keinoista löytää oikea hintataso pyytämällesi työlle. Jotta sinulle löytyisi kysyntää, on tärkeä osata hinnoitella työllesi oikeat hinnat, sillä liian korkeat hinnat karkottavat asiakkaat ja liian alhaiset hinnat eivät tuo työllesi ansaitsemaa voittoa. Ammattivalokuvausryhmän jäsenet ovat tässä tapauksessa hyödyllinen resurssi hintatason vakiinnuttamiseen.

Pysy ajan tasalla uusimmista trendeistä

Vaikka Internet on pullollaan uusimpia ja trendikkäimpiä ideoita, voivat valokuvausryhmät olla toinen oiva tapa löytää inspiraatiota työhösi. Monet valokuvausryhmät voivat olla tietyn kameramerkin sponsoroimia, jolloin sen jäsenet saavat käsiinsä eksklusiivista tietoa uusimmista tuotelanseerauksista sekä jäsentarjouksia, joita et muualta välttämättä saisi käsiisi. Monet ammattilaisvalokuvausryhmät ovat myös aktiivisia jakamaan uutisia ja artikkeleita alan tärkeimmistä tapahtumista, joita seuraamalla ja osallistumalla voit auttaa itseäsi kasvamaan ja kehittymään ammatissasi.

Yhteistyö muiden alan ammattilaisten kanssa

Monesti valokuvaajan ammattiin kuuluu vahva vuorovaikutus muiden alan ammattilaisten kanssa. Valokuvausryhmät auttavat jakamaan jäsenten kesken kontakteja ja tapahtumia, joissa sinulla on mahdollisuus päästä tekemään yhteistyötä muiden alan ammattilaisten kanssa. Valokuvausryhmät voivat avata sinulle myös mahdollisuuden päästä tekemään yhteistyötä kuuluisien valokuvaajien ja valokuvamallien kanssa, jotka voivat auttaa sinua kehittymään työssäsi. Rakentavat ammattisuhteet ovat erittäin tärkeä osa ammattilaisvalokuvaajan päivittäistä työtä, jossa molempien osaajien ammattimaisuus ja heidän välillään toimiva vuorovaikutus ovat tärkeänä osana luomassa taidetta.

Laitteiston myyminen, vuokraaminen ja ostaminen

Ammattivalokuvausryhmät toimivat myös alustana kameroiden ja muun laitteiston myymiselle, ostamiselle ja vuokraamiselle. Jos sinulla on esimerkiksi suunnitelmissa päivittää laitteistosi, voit myydä vanhat laitteesi ryhmässä eteenpäin hinnalla, jolla niitä et välttämättä saisi myytyä tavallisilla kirpputoreilla. Valokuvausryhmien jäsenet tuntevat hyvin myös käytetyn laitteiston arvon ja ovat usein valmiita maksamaan hyvän hinnan toimivasta ammattilaislaitteistosta. Ryhmät tarjoavat myös luotettavia kontakteja laitteiston vuokraamiseen, mikäli olet sen tarpeessa.